Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

Αντλια κενού (για συλλογή βασιλικού πολτού)

Αυτή την εβδομάδα στα LIDL (δεν κάνω διαφήμιση)
υπάρχει συσκευή συσκευασίας τροφίμων με 24,99 ευρω. Εχει τη δυνατότητα θερμοκόλησης απλής και σε κενό αέρος.Κατάλληλη για συσκευασία ζαχαροζύμαρου.Από τη συσκευή απομόνωσα το εξάρτημα αυτό .Είναι ένα μοτέρ στο οποίο είναι προσαρμοσμένη η αεραντλία .Με κατάλληλη
τροποποίηση μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο , φθηνό και πρακτικό εργαλείο στα χέρια του μελισσοκόμου για τη συλλογή βασιλικού πολτού,επί τόπου στο μελισσοκομείο. Απλά απαιτείται να γίνει μέτρηση (υπό φορτίο) του ρεύματος που απαιτείται για την ανεξάρτητη λειτουργία του και να εφοδιαστεί με μια αντίστοιχη εξωτερική πηγή (π.χ.μπαταρία).
Επειδή δεν έχω τις πλέον εξειδικευμένες γνώσεις ,όποιος μπορεί να ασχοληθεί ας μας παρουσιάσει καμμιά πρόταση.
Καθώς έχω μαυρισμένη οθόνη στον υπολογιστή δεν μπορώ να ελέγξω την ποιότητα των φωτογραφιών και των κειμένων ,ζητώ συγγνώμη για τυχούσες ατέλειες.

4 σχόλια:

alex είπε...

Αγαπητέ Θανάση ο φορητός έχει πρόβλημα με την οθόνη ? αν ναι μπορείς να συνδέσεις μια κανονική οθόνη η μια από τις νέες τηλεοράσεις που παίρνουν αμέσως σήμα από υπολογιστή.

Αθ. Γ. Μιχαηλίδης είπε...

Δυσατυχώς Αλέξανδρε δεν δέχεται την εναλλαγή σε εξωτερική οθόνη.Μάλλον έχει πρόβλημα και η κάρτυα γραφικών.

Κογκαλίδης Χρήστος είπε...

Στείλε μου τάση λειτουργίας συσκευής σε volt ( φοβάμαι ότι θα είναι εναλλασσόμενη η τάση οπότε θα γράφει 230 volt και συχνότητα 50 Hz σε αυτήν την περίπτωση μένεις με την ιδέα δυστυχώς )και ισχύ σε watt και θα σου γράψω τι μπορεί να κάνεις.

Αθ. Γ. Μιχαηλίδης είπε...

Γειά σου Χρήστο!
Η αντλία ανεξάρτητη λειτουργεί με 18 volts DC και 650 milliampers.Τη μέτρησε ε\ενας ηλεκτρονικός.Η συσκευή λειτουργεί όντως με 220/50.
Μήπως κατάγεσαι από την Τριανταφυλιά Σερρών? Μήπως τέλειωσες το γυμνάσιο Στρυμονικού?