Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Βαμβάκια ή χαλβάνιαΑν και άργησα λίγο ,όμως τα πρόλαβα.Ο λόγος για τα
χαλβάνια (το φυτό λέγεται και κογκολέτσι ή σελίμι) .
Αυτή την εποχή βρίσκεται στο forte. To δίλημμα ήταν μεταξύ
αυτού και του βαμβακιού. Οι γνώμες για τη μελισσοβοσκή αυτή, διίστανται.Αλλοι το προτιμούν ,αλλοι το αποκλείουν εκ προοιμίου .Το φυτό δίνει άφθονη λευκή γύρη και μέλι πολύ αρωματικό.Τα λιγοστά νερά της Κάρλας επιτρέψανε στο φυτό να καλύψει
μεγάλη έκταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πυκνότητα
μελισσοσμηνών στην περιοχή. Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι
το προτιμούν από το βαμβάκι. Εχω την εντύπωση ότι το φυτό
δεν συναντάται στην Μακεδονία. Τουλάχιστον απ΄οτι θυμάμαι στο χωριό μου , την Τριάδα Σερρών.
Πρώτη μέρα το μελισσοκομείο στην περιοχή και με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 40C ,τα μελίσσια πετούσαν πολύ ικανοποιητικά όπως φαίνεται στο video. Πάρ' αυτά επιφυλάσσομαι, γιατί δεδομένης της υψηλής θερμοκρασίας ,μπορεί να μετέφεραν νερό για δροσιά . Ο καιρός θα δείξει.

5 σχόλια:

Foris Mouratidis είπε...

Σακη καλο βολι.
Μαλλον με τη ταχυτητα που μπαινουν στην κυψελη κουβαλανε μελια.
Το ειδα στο καστανο.

Αθ. Γ. Μιχαηλίδης είπε...

Νάσαι καλά Φόρη.
Τώρα μόλις έμαθα ότι έχει βγεί ανακοίνωση για ψεκασμούς στην υπόψη περιοχή για τα κουνούπια και δεν μπορούμε να μάθουμε σχετικά.Στην Ελλάδα οι ενδιαφερόμενοι για κάτι το μαθαίνουν τελευταίοι.

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Σάκη
το φυτό αυτό δεν το έχω δει στα μέρη μας.

Χρήστος Κογκαλίδης είπε...

Γειά σου πατριωτάκι Σάκη
Τα χαλβάνια δεν τα ξέρουμε εδώ στη Β. Ελλάδα.Ένα ξέρουμε ότι το μέλι τα τελευταία τρία χρόνια έχει μειωθεί σε λιγότερο από το 50% σε σχέση με πριν.
Φίλος και μαθητής μου(Λάκης Παπαγερίδης από Τριανταφυλλιά) από 120 δοχεία πέρυσι έπεσε σε κάτω από 20 δοχεία παραγωγή παρά τις συνεχείς αναζητήσεις ...μελιού.
Πάνω -κάτω οι πιο πολλοί εδώ έτσι πάνε και τα χρέη τους αυξάνονται.
Μερικοί έχουν αρχίσει να πουλάνε εισαγωγής...

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲