Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Υδρόλυση ζάχαρης με ιμβερτάση


Ιμβερτάση Novozymes


Το ενζυμικό προϊόν Novozymes Invertase χρησιμοποιείται για να επιτύχουμε μέγιστο βαθμό απόδοσης στη διαδικασία υδρόλυσης της ζάχαρης αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτεί η όξινη υδρόλυση, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι δεν δημιουργούνται παραπροϊόντα όπως η υδροξυ-μεθυλο-φουρφουράλη (HMF). Είναι ένα φυσικό ενζυμικό προϊόν παραγόμενο από επιλεγμένα στελέχη του μύκητα Saccharomyces cerevisae. H ιμβερτάση (β-φρουκτοφουρανοζιδάση), διασπάει τη ζάχαρη (σακχαρόζη) σε δύο ίσα μέρη φρουκτόζης & γλυκόζης. Ο όρος ιμβερτοποιημένο προέρχεται από την αναστροφή (inversion) της γωνίας διάθλασης του πολωμένου φωτός κατά τη διάσπαση της ζάχαρης.
Σε πολλές εφαρμογές, το ιμβερτοποιημένο σάκχαρο είναι προτιμότερο της γλυκόζης καθώς είναι γλυκύτερο. Ποσοστό ιμβερτοποίησης 50% δίνει 20% μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από το μητρικό διάλυμα ζάχαρης. Σε άλλες περιπτώσεις προτιμάται της ζάχαρης καθώς έχει καλύτερες φυσικοχημικές ιδιότητες. Οι τυπικές εφαρμογές της ιμβερτάσης είναι στη ζαχαροπλαστική (για την αποφυγή κρυστάλλωσης, την καλύτερη υφή & την αύξηση της γλυκαντικής δύναμης), τα αναψυκτικά (π.χ. στα energy drinks για άμεση παροχής ενέργειας), τη φαρμακευτική & τέλος τη μελισσοκομία (παραγωγή τροφής στη μη ανθοκομική περίοδο)

 Οφέλη ιμβερτάσης
  • Το ποσοστό ιμβερτοποίησης φθάνει εύκολα στο 100% (στην όξινη υδρόλυση τυπικά είναι 10%-50%)
  • Η ιμβερτοποίηση γίνεται σε θερμοκρασίες 20-60°C (η όξινη υδρόλυση φθάνει τους 130°C) αποφεύγοντας τη δημιουργία παραπροϊόντων.
  • Περίπου 70% μικρότερο κόστος ενέργειας
  • Καλύτερη ποιότητα, καθαρότητα & γεύση του ιμβερτοσακχάρου
περισσότερες πληροφορίες ,επισκευθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο ,ή τηλεφωνήστε και  ο κ. Μπάμπης Φιλιππόπουλος θα σας ενημερώσει πλήρως!


2 σχόλια:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πολύ καλό!

μελιΣάκης είπε...

όντως φαίνεται πολύ καλό Σταύρο,μένει να αποδειχθεί στην πράξη.Χτύπα τηλ αν έρθεις στο Βόλο 6972416000!