Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ληστρική επιδρομή

Ληστρική επιδρομή στα Κανάλια Μαγνησίας ,στην άλλοτε λίμνη Κάρλα!
Τέσσερις μελισσοκόμοι μέχρι στιγμής κατήγγειλαν στην αστυνομία κλοπές μελισσιών σε αριθμούς 25 έως 150 τεμάχια.
Οι δράστες ανοίγουν τα μελίσσσια αφαιρούν πλαίσια με μέλισσες και μάλιστα σε μερικά τοποθετούν, λίγα δικά τους πλαίσια παλιά, άθλια με ψόφιες μέλισσες και ποιος ξέρει τι ασθένειες. Η επιδρομή εκτελείται απ' ότι εκτιμούν οι παθόντες ,εδώ και 10 μέρες. Είχαν φέρει τα μελίσσια τους από διάφορα μέρη της Μακεδονίας για την αμυγδαλιά που υπάρχει στην περιοχή και ίσως δεν ξέρουμε ακόμη την έκταση της ζημιάς.

+ Νεότερα στοιχεία: (ώρα 20:30) και 5ος προστέθηκε στη λίστα των παθόντων, από τον οποίο εκτός των άλλων "σήκωσαν" και 11 κυψέλες. Τελικά υποβληθήκαν μηνύσεις κατ' αγνώστων. Όμως δύο συνάδελφοι φορτώσαν άρον-άρον τα μελίσσια και φύγαν. Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για τα συμβάντα και δεν προσήλθαν να ελέγξουν τα μελίσσια τους. Ίσως η λίστα μεγαλώσει. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την οργή και την αγανάκτηση των ανθρώπων. Παρόμοια συναισθήματα ενοιωσα ακριβώς πριν ένα χρόνο στην ίδια περιοχή ,όταν μου "σηκώσαν" 9 κυψέλες "αστέρια".

+ Κυριακή 8 Μαρτίου και η λίστα μεγαλώνει : μελισσοκόμος από τη Νικήτη , έκτο κατά σειρά θύμα.Επισκέφθηκε σήμερα το μελισσοκομείο και διαπίστωσε ότι 49 κυψέλες περιείχαν μόνο τις κηρήθρες και όχι τις μέλισσες.

5 σχόλια:

Beebbc and sv2bbc είπε...

θελω να πιστευω, οτι λεγοντας ''κατηγγειλαν στην αστυνομια'' εχουν υποβαλλει μηνυσεις κατ΄αγνωστων, και δεν φαγανε παραμυθι, να γραφτει στο βιβλιο συμβαντων,αρα τιποτα.Θα πρεπει ολοι μας οταν συμβαινει κατι τετοιο να κανουμε μηνυσεις.Μονο ετσι θα αναδειχθει το προβλημα, και οιος ξερει, αν κατα λαθος βρεθει ο μακρυχερις, τοτε εκτος απ΄το ποινικο να λυγισει απ΄της αστικες αγωγες.

μελιΣακης είπε...

Απ' ότι ξέρω δεν έχουν υποβάλλει μηνύσεις!

beelovers είπε...

θέλουνε οθομανικό δικαιο και μετά μέσα στην κυψέλη

Beebbc and sv2bbc είπε...

Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι ο καιρος για τους νεους αγροτες.Ξεκινουν τα προγραμματα για νεους μελισσοκομους...Θα μπορουσε απο καθε συλλογο του Νομού να ευρισκεται στην αυτοψια και να ελεγχονται ανοίγοντά τες.

μελιΣακης είπε...

Τάσο ,έχει πολλά κενά η διαδικασία!