Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η ώρα της συσκευασίας

Ήρθε η ώρα της συσκευασίας σε βάζα για τη λιανική διάθεση του προϊόντος μας!
Επειδή δεν διαθέτω τον κατάλληλο εξοπλισμό
(βαρέλια θερμαινόμενα ,θερμικές αντιστάσεις, κ λ ) ,αμέσως μετά την ηρεμία και το ξάφρισμα στο βαρέλι, το αποθήκευσα σε πλαστικούς κουβάδες ,κατάλληλους για τρόφιμα. Οι κουβάδες είναι πιο εύκολοι σε περίπτωση που το μέλι μας θα κρυσταλώσει.







Τα καπάκια τους κλείνουν ερμειτικά και δεν υπάρχει περίπτωση να εισχωρήσει σκόνη, υγρασία από το περιβάλλον ή έντομο .
Ανοιξα μια τρύπα κοντά στο χείλος του καπακιού για να βάλω κάνουλα και εκ διαμέτρου αντίθετα μια πολύ μικρή για να παίρνει αέρα και να μη δημιουργείται υποπίεση









και πέρασα μια κάνουλα μελιού











αντικατέστησα κατόπιν το καπάκι του γεμάτου κουβά με το καπάκι με την κάνουλα











ο κουβάς έχει χωρητικότητα περίπου 27 kg και είναι λιγάκι βαρύς για να κρατηθεί στα χέρια μέχρι ν' αδειάσει. Κατασκεύασα εαυτό το stand από ανοξείδωτη βέργα 8 mm .Όπως βλέπετε τα πίσω πόδια του είναι ψηλότερα για να δίνει κλίση στον κουβά και να αδειάζει πιο εύκολα








Το όλο σύστημα το εγκατέστησα στον πάγκο της κουζίνας ,πάνω από το πλυντήριο πιάτων για να έχω άμεση πρόσβαση στα καθαρά βάζα.




Μ'αυτό τον τρόπο (εναλλαγή του καπακιού) δεν απαιτείται να διαθέτουν όλοι οι κουβάδες μας κάνουλα. Απομένει τώρα να βρούμε τους πελάτες।

10 σχόλια:

MELITASOS είπε...

πολυ καλο για ερασιτεχνικη χρηση και για περιπτωσεις που δεν θελουμε να αναμιξουμε στο βαρελι καποια μικρη ποσοτητα μελιου και να το παρουμε αυτουσιο.
μπραβο για την ιδεα

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Μπράβο Σάκη πολύ καλή ιδέα
Άντε καλοπουλητο τώρα που έρχονται η γιορτές

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλοξοδεμένω.

lesvos_honey είπε...

ΚΑΛΕΣ ΣΟΔΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΑΚΗ!! Ωραίο το δοχείο έτσι οπως το έφτιαξες... έξυπνο. Εμένα όμως μου άρεσε περισσότερο η ανοξείδωτη βάση πάνω από το πλυντήριο πιάτων!!!!

Ανώνυμος είπε...

prosekse min aviksi o koubas kai gemisi to plintirio meli

Exagono είπε...

Τελικα μονο ενας Ποντιος θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο.
Μπραβο ΣΑκη γεια στα χερια σου.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Πολύ ωραία πρακτική! Καλές πωλήσεις και όσον αφορά τους πελάτες θα έρθουν σαν τις μέλισσες!!!

evangelos naxios είπε...

Σακη καλοξοδευτο,αυτο που λεει ο φιλος οτι θα σου ανοιξη και θα γινει χαμος ειναι γεγονος,την κανουλα να την βαλεις στον κουβα και να κανεις μεταγγισεις.

μελιΣακης είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
Να πώ μόνο για τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν ο "ανώνυμος" φίλος και ο Βαγγέλης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση ν' ανοίξει το καπάκι ποτέ.Σφραγίζει τόσο καλά και επι πλέον αν κάνετε "κλικ" στη φωτογραφία θα δείτε ότι υπάρχουν δύο stop τα οποία συγκρατούν τον κουβά,και πιέζεται ταυτόχρονα το καπάκι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να το φτιάξει.

Fatih είπε...

Bravo cok guzel