Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ezi queen system : παραλλαγές

Η κλασική αυστραλέζικη . Το μειονέκτημά της είναι ότι οι βέργες με τα κελιά δεν βγαίνουν (είναι βιδωμένες στο πλαίσιο),αλλά μόνο περιστρέφονται για να τοποθετηθούν οι δοκίδες με τις προνύμφες και για τη συλλογή πολτού.








Για να μπορώ να βγάζω τις βέργες με τα κελιά
άλλαξα τον τρόπο στήριξης τους στο πλαίσιο.
Οι λόγοι είναι αρκετοί: ευκολία στην τοποθέτηση των δοκίδων,στο πλύσιμο ,στην συλλογή του πολτού ,στη αλλαγή συνδιασμών κ.α. Παράλληλα ήθελα να μπορώ να τις ασφαλίζω πάνω στο πλαίσιο ,γιατί αρκετές φορές από αδέξιο χειρισμό μου πέφτανε με καταστροφικά αποτελέσματα.






για να πετύχω αυτή τη στήριξη ,"έδεσα" τη βέργα με τα κελιά με δύο αυτοσχέδια ελάσματα στις άκρες όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες






































τοποθέτησα στους ορθοστάτες του πλαισίου, πηχάκια στήριξης.



στη μία πλευρά του πλαισίου, στο πηχάκι έκανα μια λεπτή χαραγή για να μπαίνει η μία άκρη της βέργας και να ασφαλίζει καθώς οι δυο αλουμινένιοι οδηγοί της πλαστικής βέργας κελιών λειτουργούν σαν stop στο μέσα έξω.






στην άλλη πλευρά του πλαισίου στο πηχάκι , έκανα μια χαραχή με άνοιγμα τόσο ώστε να χωράει η βέργα συρταρωτή και ακολούθως να κάθεται και να αγκαλιάζει το πηχάκι για να μη μετακινείται μέσα -έξω .Το έλασμα από πάνω κλίνει και έτσι ασφαλίζει τη βέργα.









εδώ βλέπετε το αυτοσχέδιο έλασμα ,από τσέρκι μεταλλικό φτιαγμένο.











εδώ βλέπουμε βέργες με κελιά "ΑΡΙΣΤΕΑΣ" του Παπα-Βαγγέλη Καρακάση,με τα μεταλλικά στηρίγματα στους ορθοστάτες











και εδώ με ξύλινα στηρίγματα και μεταλλική συρταρωτή ασφάλεια.

11 σχόλια:

MELITASOS είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΚΗ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ezi queen system ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ JENDER.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕς ΚΑΙ ΠΟΣΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑΣΟΣ

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γειά σου Σάκη και καλή δύναμη.

μελιΣακης είπε...

Γειά σου Τάσο.
Τη jender δεν τη χρησιμοποιώ .Απ' όσο ξέρω από το internet θα σου πω τις διαφορές.
Η ezi έχει δυνατότητα μεταφοράς 420 ,ενώ η jender 110 λαρβών.
Στην ezi μεταφέρονται σε δοκίδα 10 λάρβες μαζί ,ενώ στη jender μία-μία.
Η jender είναι ταυτόχρονα για παραγωγή βασιλισσών και πολτού,ενώ η ezi (στην αυστραλιανή έκδοση) έχει σετ για βασιλοτροφία (ξεχωρίζουν τα κελιά) και άλλο για βασιλικό πολτό (βέργα με 30 κελιά ενωμένα).Με τα κελιά "ΑΡΙΣΤΕΑΣ" όμως μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα βασιλικό πολτό και βασίλισσες γιατί τα κελιά ξεχωρίζουν εύκολα.
Στο χειρισμό τους εκτιμώ ότι η jender για νέο μελισσοκόμο είναι σχετικά εύκολη ενώ η ezi επειδή εμλέκονται περισσότερα μελίσσια και απαιτεί λεπτομέρεια ,είναι πιό δύσκολη.Αν όμως έχεις κάποιον να πάρεις μερικά μαθήματα ,μπορείς να τα καταφέρεις!
Αντιπρόσωπος αποκλειστικός της ezi για τα Βαλκάνια είναι μέλος της οικογένειας του πατρός Ευάγγελου Καρακάση στη Μεθώνη Πιερίας.
Τάσο αν δε σε κάλυψα στείλε μου mail.

Γειά σου Κώστα, καλή δύναμη και σε σένα.'Ομως αργεί η άνοιξη και αρχίζω να ανησυχώ.

evangelos naxios είπε...

Καλησπερα σε ολα τ'αγαπητα παιδια!

Πολλες φορες δεν καμαρωνω τι κανουν καποιοι ανθρωποι,αλλα θαυμαζω το μυαλο τους!!!!

Τασο,συμφωνω με τον Σακη.
το ενα ειναι για ερασιτεχνικο,μικρο επίπεδο το αλλο αεροπλανο!!!!

μελιΣακης είπε...

Καλησπέρα αδελφέ Ευάγγελε!
Εγώ πάλι θαυμάζω την καλοσύνη ωρισμένων ανθρώπων,οι οποίοι μόνο καλά λόγια έχουν για τους ανθρώπους και κακιά κουβέντα δε βγαίνει απ΄το στόμα τους!!!

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Πω πω! κάτι τέτοια κάνετε εσείς οι μερακλήδες και άντε μετά να κοιμηθούμε...Όλο το βράδυ σκεφτόμουν βασιλοτροφίες & βασιλικούς πολτούς!
Γειά στα χέρια σου μαστροΣάκη.

Exagono είπε...

Σακη καλη επιτυχια σε οτι κανεις.
Εγω το ezi το εμαθα απο εναν ασχετο μελισσοκομο τον Βαγγελη τον Ναξιο.Θαρθω να παρακολουθησω σε σενα μαθηματα γιατι αυτος δεν ξερει απο Β/Π και βασιλοτροφια.

μελιΣακης είπε...

Γειά σου Σπύρο !
Να ήξερες με πόση ανυπομονησία περιμένω τη άνοιξη.Αργεί όμως και δεν ξέρω αν τα μικρούλια αντέξουν. Ειδάλως δεν θα έχω πολλά για να ασχοληθώ και με βασιλικό πολτό.

Γειά σου Φόρη και σ΄ευχαριστώ.
Δεν ξέρω τη γνώμη έχεις για το φίλο μου τον Βαγγέλη ,αλλά εγώ τον συμβουλεύομαι για το EZI.
Αφού όμως πήρες μαθήματα απ' αυτόν , θα σε περιμένω ,κάτι θα μάθω και από σένα!

antreas30melissa είπε...

Η πιο βασικη διαφορά των συσκευων βασιλοτροφιας JENDER KAI EZI QUEEN SYSTEM ειναι : Στην Jender οι πατοι των κελιων αποσπωνται ένας ένας...υστρεα μπαινουν μεσα στο βασιλικο κελί και υστερα τοποθετούνται στην βάση του βασιλικου κελιού... Στο Ezi queen με μια κινηση αφαιρουμε την δοκιδα με τους 10 πάτους απ την συσκευη και με μια κινηση την ''κουμπωνουμε'' επανω στα βασιλικα κελια που ειναι περασμενα στον πήχη στηριξεώς τους... και...αν θελουμε να κανουμε παραγωγη πολτου, τα αφηνουμε ως εχουν στον πηχη, ενωμενα...αν θελουμε να κανουμε βασιλοτροφια κοβουμε την δοκιδα με 2 κινησεις και απλα τα αραιωνουμε ...Αρα σε πραγματικο χρονο η διαδικασια με την συσκευη Jender διαρκει 10 Χ 3 φορες πιο πολυ απ οτι στο Ezi queen...διοτι ξαναλεω...1 , 1 τα κελια και μετα προσαργωγη τους στα βαλιλλοκελια και υστερα στις θηκες στηρηξης τους...Ενω στο εζι κουεν 10 , 10 και κατευθειαν κουμπωμα στα κελια στους πηχες στηριξεως....Η 1η συσκευη ειναι για αργου τυπου βασιλοτροφια, ( απλα ''γλυτωνουμε'' τον εμβολιασμο ) , ενω η 2 η ( Εζι κουεν ) ειναι η πλεον καλυτερη και ταχυτερη συσκευη βασιλοτροφιας που υπαρχει αυτην την περιοδο στην αγορα....

Unknown είπε...

Πως θα μπορουσε καποιος να παραγγειλει τις συγκεκριμενες μεταλλικες ραβδους eziqueen.

μελιΣακης είπε...

Παναγιώτη δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς θέλεις ,αν θέλεις πάρε με τηλέφωνο 6972416000 για πληροφορίες!