Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

queen rearing Μαρτίου

μετά την ανοιξιάτικη χιονόπτωση ο καιρός μας επεφύλαξε την ευχάριστη έκπληξη της παρατεταμένης καλοκαιρίας. Την κατάλληλη στιγμή και η μυγδαλιά έδωσε τα δέοντα! Τα μελίσσια φόρτωσαν γύρες και νέκταρ .Η πρόβλεψη του καιρού είναι ευνοϊκή για βασιλισσοτροφία και δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμμένη, καθώς οι κηφήνες απο μέρες τώρα ,έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο μελισσοκομείο. Η γνωστή συνταγή με το βελονάκι, εξαρτήματα nicot και κέρινα κελιά προσαρμοσμένα σε αυτά.Καλώς εχόντων των πραγμάτων,παραμονή πρωταπριλιάς θα έχω τις νεοφώτιστες!


6 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Τις ευχές μου!!!!!!!

από εκείνα τα μεγάλα κελιά θέλω ό,τι βγάλουν.Πέρυσι αυτές που μου χάρισες,μετά από κάποιο σημείο τους έλεγα ν'αλλάξουν συσκευή και πήγαιναν μόνες τους......

μελιΣακης είπε...

Αυτές είχαν τελειώσει με επιτυχία την προκεχωρημένη εκπαίδευση!
Τις καινούργιες θα σου τις στείλω ανεκπαίδευτες για να αναλάβεις το εκπαιδευτικό έργο!
Επίσης τις ευχές μου!!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Σάκη , καλή επιτυχία.

μελιΣακης είπε...

ευχαριστώ Κώστα ,καλή σαιζόν να έχουμε και πάνω απ'όλα υγεία!

George είπε...

ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ!!!!!!!!!!!
γιατί όμως βελονάκι και εξαρτήματα nicot και όχι συκευή nicot χωρίς εμβολιασμό με βελονάκι;;;; δεν είναι πιο εύκολο;;;

μελιΣακης είπε...

Γιώργο τα εξαρτήματα nicot τα χρησιμοποιώ γιατί προσαρμόζω εύκολα τα προστατευτικά καλύμματα μετά το σφράγισμα των βασιλικών κελιών.Τις βασίλισσές μου τις βγάζω μόνο με κέρινα κελιά, γιατί είναι το φυσικό τους περιβάλλον.Δεν έχω διαπιστώσει βέβαια κάποια διαφορά από τις βασίλισσες των τεχνητών κελιών!Δεν έχω τη συσκευή nicot, έχω 10 ezi queen παρ'όλα αυτά δεν τις χρησιμοποιώ για βασίλισσες ,αλλά μόνο για πολτό.Ο εμβολιασμός με το βελονάκι δε θέλει προεργασία.Βρήκα ένα ορφανό μελίσσι με δυο κελιά ,είχα μαζί μου τα σύνεργα και έκανα επί τόπου εμβολιασμό.18 στα 18 ,ούτε μία απώλεια,μπορεί να συντελεί και το κέρινο κελί στην αποδοχή όλων ! Το βελονάκι είναι διασκεδαστικό!!!