Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη,αγαπάει και το νοικοκύρη"

Εγραφα τον Ιούνιο γεμάτος αγανάκτηση για την κλοπή των μελισσιών μου.

"Για δεύτερη φορά στη μελισσοκομική μου καριέρα , μου συμβαίνει !
Τα άγνωστα δίποδα μου αφαίρεσαν 4 διόροφες καινούργιες κυψέλες έτοιμες για τρύγο.
Το θράσος ,τόσο μεγάλο που επί τόπου αφαίρεσαν με σκαρπέλο τον κωδικό μου από την πρόσοψη των κυψελών ,αφήνοντας τα πειστήρια του εγκλήματος. "















Η ζημιά τελικά στους μελισσοκόμους ήταν τεραστίων διαστάσεων.Πάνω από 450 μελίσσια κλεμμένα με τον ίδιο τρόπο .Εξυνε τον κωδικό από την πρόσοψη της κυψέλης και νόμιζε ότι έτσι εξασφάλιζε "το βιός του". Θράσος μέγα. Να τον δούμε τώρα να εκλιπαρεί για λίγο οίκτο!
Τόλεγα και εξακολουθώ να το λέω: ένας μελισσοκόμος ποτέ δεν κλέβει ,αν κλέβει δεν είναι μελισσοκόμος. Το μελίσσι δεν είναι μοσχάρι να το δέσεις στο παχνί ,να το ταϊζεις μέχρι να το σφάξεις. Θέλει μεράκι ,θέλει να το αγαπάς και ας μη σου κάνει συνέχεια τα χατήρια . Δείτε σε ποια χάλια είχε τα μελίσσια .
Βλέπω τις φωτογραφίες του Μήτσου , τα αναγνωρίζω και νιώθω τέτοια ανακούφιση ,απερίγραπτη.Οχι τόσο για τα 4 μελίσσια μου (μάλλον κυψέλες μόνο) που βρέθηκαν (συν 1 ακόμη που μου πήραν λίγο αργότερα ,δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος) , όσο ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί και θα συνετιστούν κάποιοι άλλοι επιτήδειοι.
Συγχαρητήρια στο Διοικητή και το προσωπικό της Ασφάλειας Τρικάλων ,στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού συλλόγου Τρικάλων κ. Κώστα Θάνο και σε όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

3 σχόλια:

lesvos_honey είπε...

Σάκη τουλάχιστον όταν δικαστεί ας ελπίσουμε ότι η ποινή θα είναι άξια παραδειγματισμού και φυσικά πολύ θα ήθελα να δημιουργηθεί ένα blog με φωτογραφίες των επιτιδίων για δημόσιο εξευτελισμό!!!!
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν κλοπές… Νομίζω ότι αυτό είναι που ζητάμε όλοι

μελιΣακης είπε...

Η δικαιοσύνη έχει το λόγο τώρα Νικηφόρε!

Ερευνώντας και μαθαίνω είπε...

Σάκη προχώρα, δεν χρειάζεται κανένας οίκτος σε τέτοιους ανθρώπους!